Skulle du vilja ha en altan?

En altan är en plats som man kan ha det riktigt trevligt på och nu har jag haft min i drygt ett år och den har varit till nytta och till nöje och jag älskar den. När våren kom till Uppsala för några veckor sedan tog jag ut ett par stolar och ett bord på min altan och jag sitter där ute så fort vädret tillåter. När jag är klar med det här inlägget ska jag ut och dricka en kopp kaffe, kort och gott, det här med att ha en altan tror jag att det är flera av er som skulle vilja ha och jag ska ge er några tips på vad ni kan tänka på. 

För det första så ska ni titta på storleken på den, hur stor vill ni ha den och var i förhållande till huset ska den ligga? Jag har en altan som är cirka två meter bred och två meter lång och jag har valt att placera den precis framför fönstret i mitt kök. På altanen har jag en liten soffa, ett bord och fyra stolar, det räcker gott och väl för mig och mina behov men om vi hade varit en stor familj så hade den varit för liten. Många vill ha en grill där ute och är det en sådan här värstinggrill så tar den stor plats och man kan då bygga den något större, så slipper man ångra efteråt att man inte byggde större. Så storleken är något som man ska tänka på, det finns altaner som är mycket stora och dem som är mindre.

Nästa sak är tak, om man har en altan mot huset så vill man kanske inte att solen ska skina in i huset då det blir alldeles för varmt men då kan man bygga ett tak.